Dus jij wilt lekker buitenspelen? Dat kan!

Buiten ``leren`` bewegen bij Buitenspeelclub OCP

Midden in het bos, aan de rand van een grootse vijver, bouwden wij onze nederzetting. Met 230 hectare is het Hulsbeek een groot natuurgebied en de ideale locatie om buiten te spelen voor jong en oud. Want spelen in de natuur is niet alleen leuk maar ook nog erg leerzaam.

De slogan van de buitenspeelclub is Buiten “leren” bewegen. Dit is dan ook precies waar het om draait: plezier, bewegen leren en ontwikkelen. Dit doen we door middel van thema’s. We hebben thema’s geselecteerd die hierop aansluiten.

Door de week heen worden er verschillende thema’s aangeboden voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12jaar. Elke week behandelen een onderdeel van dit thema, je kunt denken aan: vuur maken, fakkels maken, boogschieten, kanovaren, vlotbouwen, knopen, hutten bouwen en ga zo maar door…

Voor het programma in de leeftijd van 4 t/m 6jaar zijn we een samenwerking aangegaan met Stichting OKids. Zij zullen de invulling van het programma verzorgen. Want ook voor de kleinsten onder ons is er niks leuker dan buitenspelen.

Hoe is dit idee ontstaan? 

Helaas horen we vaker dat het lastig is om kinderen naar buiten te krijgen en daar te spelen. Wanneer ze eenmaal buiten zijn willen ze vaak niet meer weg is onze ervaring! Buiten spelen is niet alleen leuk maar heeft ook voordelen in de ontwikkeling van de kinderen. Met de buitenspeelclub willen kinderen buiten leren bewegen en gaan we activiteiten met hun beleven die je normaal gesproken niet zo snel zal doen met je kinderen.

NIEUW: Er is nu ook een buitenspeelclub voor kinderen van 4 tot en met 6jaar! Meer informatie is onderaan deze pagina te vinden.

Waarom deze club?

Uit representatief onderzoek van Jantje Beton in 2019 werd bekend dat kinderen te veel binnen zitten. Niet alleen het binnen spelen is zorgwekkend maar ook de schermtijd van kinderen. Om dit tegen te gaan willen wij kinderen buiten leren spelen! Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat vrij buitenspelen juist belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Zo verbetert hun motoriek, worden ze creatiever en leren ze zelf problemen op te lossen. Uiteindelijk is buitenspelen ook goed voor hun huidige en toekomstige gezondheid.

Hoe doet Team OCP dit?

Het realiseren van een beweeg aanbod op Recreatiepark het hulsbeek te Oldenzaal voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6jaar & 7 t/m 12jaar waarbij plezier, bewegen, leren en ontwikkeling voorop staat.

Wat gaan ze beleven?

Van maandag tot en met vrijdag zal er in blokken (14.30 - 17.00uur) een programma worden aangeboden voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6jaar & 7 t/m 12jaar. Hierbij zullen activiteiten worden aangeboden waarbij het draait om plezier, bewegen, leren en ontwikkeling. Activiteiten waar aan gedacht kan worden zijn kanovaren, survival, vuur maken, hutten bouwen en kennis van de natuur.

Maatregelen omtrent het Corona-virus:

UPDATE: 12-01-2021

De ontwikkelingen omtrent het corona-virus volgen elkaar in snel tempo op. Vanaf 12 januari gelden er nieuwe maatregelen. Naar aanleiding van deze maatregelen zal onze dienstverlening beperkt zijn.

Ons personeel werkt waar mogelijk zoveel mogelijk vanuit huis. Dit betekent dat wij telefonisch minder goed bereikbaar zijn. Hierdoor vragen wij om via de mail contact met ons op te nemen.

Maatregelen vanuit het Outdoor Challenge Park vanaf 12 januari:

* Blijf thuis bij klachten/symptomen zoals: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
* Er dient voor de tijd gereserveerd te worden, wij werken uitsluitend op reservering.
* Bij betreden van het park willen wij jullie verzoeken de handen te desinfecteren. Hiervoor plaatsen wij de benodigdheden.
* Na het gebruik van materialen worden deze schoongemaakt door het personeel.
* Ons personeel houdt 1,5m afstand. Bij klachten/symptonen werkt hij/zij vanuit huis.
* Onze publieke ruimtes zijn gesloten, dit betekend dat naast de ontvangstruimte ook douches en kleedkamers gesloten zijn.
* De jassen/tassen zullen centraal bewaard worden.
* Voor kinderen tot 18 jaar zijn geen veranderingen (sporten in teamverband is toegestaan).
* Er is geen publiek toegestaan op het Outdoor Challenge Park. Ouders/ verzorgers dienen te wachten bij de toegangspoort.

LET OP: Ouder/verzorgers het is de bedoeling dat de kinderen worden afgezet bij de poort en dat jullie daarna direct weer vertrekken om samenscholing te verkomen!

Week- planning

een grote variatie gedurende de week

Maandag
4 t/m 6 jaar  14.45 – 16.45uur thema Sport en Spel
7 t/m 12 jaar 14.30 – 17.00uur thema Jagen en natuur

Dinsdag
4 t/m 6 jaar  14.45 – 16.45uur thema Hulsbeek Fun
7 t/m 12 jaar 14.30 – 17.00uur thema Sport en spel

Woensdag
4 t/m 6 jaar  14.45 – 16.45uur thema Jagen en natuur
7 t/m 12 jaar 14.30 – 17.00uur thema Survival

Donderdag
4 t/m 6 jaar  14.45 – 16.45uur thema Survival
7 t/m 12 jaar 14.30 – 17.00uur thema Natuur en water

Vrijdag
4 t/m 6 jaar  14.45 – 16.45uur thema Natuur en water
7 t/m 12 jaar 14.30 – 17.00uur thema Hulsbeek fun

Vragen over de buitenspeelclub?

Contact ons!

Online inschrijven

Meld je aan voor onze buitenspeelclub!

Schrijf je nu in voor een van onze buitenspeeldagen.

Schrijf je nu in voor een van onze buitenspeeldagen.

Ontdek onze buitensport abonnementen

Buitenspelen voor volwassenen en jeugd?

Ook als volwassene en jeugd kun je buitenspelen bij Outdoor Challenge Park. Ontdek onze buitensport abonnementen voor volwassenen en jeugd. Met 6 verschillende abonnementen is er altijd wel een abonnement wat bij jou past.
Bekijk de mogelijkheden
Gratis proef lessen