Dus jij wilt lekker buitenspelen? Dat kan!

Buiten ``leren`` bewegen bij Buitenspeelclub OCP

Midden in het bos, aan de rand van een grootse vijver, bouwden wij onze nederzetting. Met 230 hectare is het Hulsbeek een groot natuurgebied en de ideale locatie om buiten te spelen voor jong en oud. Want spelen in de natuur is niet alleen leuk maar ook nog erg leerzaam.

De slogan van de buitenspeelclub is Buiten “leren” bewegen. Dit is dan ook precies waar het om draait: plezier, bewegen leren en ontwikkelen. Elke woensdag en donderdag van 14.30 tot 17.00uur is de buitenspeelclub. In de vakantie’s is de buitenspeelclub elke dag van maandag tot vrijdag! De kosten bedragen €7,50 euro per keer of sluit een abonnement af en kom elke week 1 of 2 keer buitenspelen bij ons.

Door de week heen worden er verschillende thema’s aangeboden voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12jaar. Elke week behandelen een onderdeel van dit thema, je kunt denken aan: vuur maken, fakkels maken, boogschieten, kanovaren, vlotbouwen, knopen, hutten bouwen en ga zo maar door…

Hoe is dit idee ontstaan? 

Helaas horen we vaker dat het lastig is om kinderen naar buiten te krijgen en daar te spelen. Wanneer ze eenmaal buiten zijn willen ze vaak niet meer weg is onze ervaring! Buiten spelen is niet alleen leuk maar heeft ook voordelen in de ontwikkeling van de kinderen. Met de buitenspeelclub willen kinderen buiten leren bewegen en gaan we activiteiten met hun beleven die je normaal gesproken niet zo snel zal doen met je kinderen.

Abonnementen en voorwaarden

Klik op het informatie teken om onze abonnementen en voorwaarden te bekijken

Vragen over de buitenspeelclub?

Contact ons!

Waarom deze club?

Uit representatief onderzoek van Jantje Beton in 2019 werd bekend dat kinderen te veel binnen zitten. Niet alleen het binnen spelen is zorgwekkend maar ook de schermtijd van kinderen. Om dit tegen te gaan willen wij kinderen buiten leren spelen! Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat vrij buitenspelen juist belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Zo verbetert hun motoriek, worden ze creatiever en leren ze zelf problemen op te lossen. Uiteindelijk is buitenspelen ook goed voor hun huidige en toekomstige gezondheid.

Hoe doet Team OCP dit?

Het realiseren van een beweeg aanbod op Recreatiepark het hulsbeek te Oldenzaal voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12jaar waarbij plezier, bewegen, leren en ontwikkeling voorop staat.

Wat gaan ze beleven?

Op woensdag en donderdag zal er in blokken (14.30 - 17.00uur) een programma worden aangeboden voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12jaar. Hierbij zullen activiteiten worden aangeboden waarbij het draait om plezier, bewegen, leren en ontwikkeling. Activiteiten waar aan gedacht kan worden zijn kanovaren, survival, vuur maken, hutten bouwen en kennis van de natuur.

Maatregelen omtrent het Corona-virus:

De ontwikkelingen omtrent het corona-virus volgen elkaar in snel tempo op. Ons personeel werkt waar mogelijk zoveel mogelijk vanuit huis. Dit betekent dat wij telefonisch minder goed bereikbaar zijn. Hierdoor vragen wij om via de mail contact met ons op te nemen.

Maatregelen vanuit het Outdoor Challenge Park:

* Blijf thuis bij klachten/symptomen zoals: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
* Er dient voor de tijd gereserveerd te worden, wij werken uitsluitend op reservering.
* Bij betreden van het park willen wij jullie verzoeken de handen te desinfecteren en de persoonsgegevens te noteren op de formulieren. Hiervoor plaatsen wij de benodigdheden.
* We hanteren 1,5m afstand hierbij zullen we zelf een inschatting maken hoeveel personen er tegelijkertijd op het park kunnen komen om gebruik te maken van onze diensten.
* Na het gebruik van materialen worden deze schoongemaakt door het personeel.
* Ons personeel houdt 1,5m afstand. Bij klachten/symptonen werkt hij/zij vanuit huis.

Abonnement afsluiten?

Vul het formulier in en ontvang een bevestigin!!

Sluit een abonnement af voor onze buitenspeelclub!

Contributie

Eenmalig inschrijven

Meld je aan voor onze buitenspeelclub!

Schrijf je nu eenmalig in voor een van onze buitenspeeldagen.

Ontdek onze buitensport abonnementen

Buitenspelen voor volwassenen en jeugd?

Ook als volwassene en jeugd kun je buitenspelen bij Outdoor Challenge Park. Ontdek onze buitensport abonnementen voor volwassenen en jeugd. Met 6 verschillende abonnementen is er altijd wel een abonnement wat bij jou past.
Bekijk de mogelijkheden
Gratis proef lessen